Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Emmy-palkinto

Emmy-palkinnot tunnustavat huippuosaamisen televisiossa ja kehittyvässä mediassa. Emmy-palkinto tai yksinkertaisesti Emmy on amerikkalainen palkinto, joka tunnustaa huippuosaamisen televisioteollisuudessa ja vastaa Akatemian palkintoa (elokuva), Tony-palkintoa (teatteri) ja Grammy-palkintoa (musiikkia varten). Emmy-palkintoja hallinnoivat kolme sisarjärjestöä, jotka keskittyvät televisio- ja laajakaistayhteyksien eri aloihin:

Emmy-palkinto

Television Academy (primetime)

Kansallinen televisiotaideakatemia (päivä-, urheilu-, uutis- ja dokumenttielokuva)

Kansainvälinen televisio-akatemia (kansainvälinen)

Primetime Emmy -palkinto on symboli yli 24 000 Television Academy -jäsenen tunnustamisesta. Kukin jäsen antaa äänestyksen kilpailuluokasta omalla osaamisalueellaan.

Järjestyksessään 71. Primetime Emmy -palkinnot kunnioittavat parhaita televisio-ohjelmia Yhdysvalloissa, jotka Television Arts & Sciencesin jäsenet valitsevat. Seremonia pidetään 22. syyskuuta 2019 Microsoftin teatterissa Los Angelesin keskustassa, Kaliforniassa. Koska Emmyt jaetaan amerikkalaisen televisioteollisuuden eri aloilla, ne esitetään eri vuosiseremonioissa koko vuoden ajan. Kaksi tapahtumaa, jotka saavat eniten mediaa, ovat Primetime Emmy -palkinnot ja Daytime Emmy -palkinnot, jotka tunnustavat erinomaisen työn amerikkalaisissa primetime-ohjelmissa ja päiväsaikaan. Muita merkittäviä Emmy-palkintojenjakotilaisuuksia ovat ne, jotka kunnioittavat kansallisia urheiluohjelmia, kansallisia uutisia ja dokumentteja, kansallisia liiketoiminta- ja taloudellisia raportteja, sekä teknologisia ja teknisiä saavutuksia televisiossa, mukaan lukien Primetime Engineering Emmy Awards. Alueelliset Emmy-palkinnot esitetään myös koko maassa eri aikoina läpi vuoden, tunnustamalla huippuosaamisen paikallis- ja julkisissa televisioissa. Lisäksi International Emmyt palkitaan huippuosaamisesta TV-ohjelmissa, jotka tuotetaan ja alun perin lähetetään Yhdysvaltojen ulkopuolella.Kolme asiaan liittyvää, mutta erillistä organisaatiota esittelevät Emmy-palkinnot: Television taiteen ja tieteen akatemian (ATAS), Kansallisen televisiotaiteen ja tiedeakatemian (NATAS) sekä Kansainvälisen televisiotaiteen ja -tieteen akatemian (IATAS).

Historia

Television taide- ja tiedeakatemian historia juontaa juurensa televisiosektorin varhaisimpiin päiviin. Kun Syd Cassyd, sen perustaja, joka oli alun perin organisaatiossa, suunnitteli vakavan foorumin, jossa voitaisiin keskustella kaikista nuorisovälineen näkökohdista ja huolenaiheista. Flash ja glamour eivät olleet kiinnostavia Cassydille. Itse asiassa hän on jo vuosia kieltäytynyt harkitsemasta edes palkintojen jakamista. Onneksi Cassydille ja muille Televisioakatemian perustajille järjestöstä tuli lopulta sekä vakava keskustelupaikka että paikka juhlia alan hienoimpia saavutuksia Emmy Awards -palkinnolla.Kun Cassyd kutsui TV-akatemian ensimmäisen kokouksen 14. marraskuuta 1946, yksityiskodeissa olevat televisiot olivat vielä jotain uutta. Tuon vuoden loppuun mennessä vain 4 000 asuntoa Los Angelesissa oli televisioita ja vain noin 50 000 asuntoa Yhdysvalloissa.

Historia

Huolimatta vaatimattomista luvuista Cassyd pyrki tuomaan yhteen teollisuudessa toimivia vaikutusvaltaisia ​​ihmisiä ”vaihtamaan ideoita”. Ensimmäisessä Los Angelesissa pidetyssä kokouksessa viisi ihmistä ilmestyi; viikon kuluttua määrä oli kasvanut 25:een ja viidennessä kokouksessa oli 250 jäsentä.Los Angelesin perustama televisiotieteiden akatemia (ATAS) perusti Emmy-palkinnon. Ensimmäinen Emmy-palkintojenjakotilaisuus järjestettiin 25. tammikuuta 1949 Hollywood Athletic Clubissa, mutta ainoastaan ​​kunniaksi näyttelyitä, jotka tuotettiin ja esitettiin paikallisesti Los Angelesin alueella. Termi ”Emmy” on ranskalainen televisiomiehistön slangia termistä ”Immy”,televisiotuotannossa käytetty “kameraputki”.

1950-luvulla ATAS laajensi Emmyjä kansalliseksi tapahtumaksi, jossa esiteltiin palkintoja näyttelyissä, jotka oli lähetetty valtakunnallisesti yleisradiotoiminnassa. Vuonna 1955 New Yorkiin perustettiin Kansallisen televisiotaiteen ja -tieteen akatemian (NATAS) sisarorganisaatio, joka palvelee itärannikolla olevia jäseniä ja auttaa myös valvomaan Emmyjä. NATAS perusti myös alueelliset luvut kaikkialla Yhdysvalloissa, joista jokainen kehittää omaa paikallista Emmy-palkintoa paikallisesta ohjelmoinnista. [3] ATAS säilytti kuitenkin erillisen alueellisen seremoniansa, jossa kunnioitettiin paikallista ohjelmointia Los Angelesin alueella. [5]Alun perin oli vain yksi Emmy-palkintotilaisuus, joka järjestettiin vuosittain. Vuonna 1974 järjestettiin ensimmäinen Daytime Emmy Awards -palkintotilaisuus, jossa kunnioitettiin erityisesti kansallisen päivittäisen tv-ohjelmien saavutuksia. Muut aluekohtaiset Emmy Awards -seremoniat seurasivat pian. Myös 1970-luvun alussa perustettiin kansainväliset Emmy-palkinnot, jotka on tuotettu ja alun perin lähetetty Yhdysvaltojen ulkopuolella. Samaan aikaan kaikki Emmy-palkinnot, jotka on myönnetty ennen näiden erillisten alueellisten seremonioiden syntymistä, on lueteltu yhdessä Primetime Emmy-palkintojen kanssa ATAS:n virallisissa tietueissa.

© 2021 Ung dramatik